Over Ineke Hospers Initium Mindfulness Nijmegen

Over Ineke Hospers

Mijn naam is Ineke Hospers, geboren in 1969. Ik ben ervaren in het coachen, activeren en begeleiden van mensen die tegen moeilijkheden in hun leven aanlopen. Voor mij is het heel waardevol om mensen te ondersteunen in het vinden van hun eigen weg en meer rust in hun leven. Als sociotherapeut heb ik sinds 1992 uitgebreide ervaring in het werken met mensen met psychische klachten.

Mijn grootste verlieservaring

Mijn moeder is plotseling overleden toen ik 23 jaar oud was. Dit heeft veel impact gehad op mijn leven. Stil staan bij dit verlies vond ik heel moeilijk. Ik had ook allerlei oordelen over mezelf: je moet niet zeuren, het is al zolang geleden, het verdriet moet nu wel over zijn enzovoort. Wat had ik het fijn gevonden als ik daar ondersteuning bij had gehad in de vorm van mindfulness. Ik heb mezelf ook geregeld voorbij gelopen, stelde hoge eisen aan mezelf en luisterde te weinig naar wat ik nu eigenlijk echt belangrijk vind.

Mijn hulpaanbod

Mindfulness, ACT en compassie hebben mijn leven verrijkt. Ik durf sneller voor mezelf te kiezen, heb geleerd en ervaren wat mijn patronen zijn, hoe ik zo goed mogelijk voor mezelf kan zorgen en een leven kan leiden op een manier die ik zelf belangrijk vind.

Pot hartjes Initium mindfulness coaching

Wat mij aantrekt in mindfulness, ACT en compassie

Het mooie is dat mindfulness, ACT en compassie verweven zit in de therapieën die ik als sociotherapeut sinds 2006 aanbied. Het kunnen stilstaan en zuiver, nieuwsgierig en zonder oordeel kijken hoe je als mens in elkaar zit, geeft ruimte voor verandering.

Mindfulness helpt mij om meer in contact te zijn met mijzelf en te kunnen genieten wat het leven biedt. En tegelijkertijd ook stil te durven staan bij lastige gevoelens of gebeurtenissen die zich aandienen. Het geeft mij dagelijks inzicht, steun en blijdschap.

Wat mij in de ACT aantrekt is dat je opnieuw contact maakt met jezelf en wat je uit het leven wil halen, waar je energie in wil steken en waar niet. Dat je keuzevrijheid hebt in wie je wil zijn in plaats van een vaststaand beeld van wie je zou moeten zijn. Ook leer je omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens en, ondanks dat deze met je meegaan, dat jij zelf de koers bepaalt.

Compassie staat voor mij voor het openen van mijn hart naar mijzelf en anderen toe en dat maakt voor mij het leven een stukje lichter.

Wat mag je van mij verwachten

Ik ben als trainer oprecht en wil de verbinding tijdens een trainingstraject echt aangaan.

Integriteit, respect, warmte, gelijkwaardigheid, fouten mogen maken, onderzoeken en sparren, leren van elkaar, humor en luchtigheid zijn begrippen waar ik voor sta.

Word Art Initium Mindfulness Nijmegen Ineke Hospers

Werkervaring Ineke Hospers

Tijdens mijn functie als mindfulnesstrainer bij het Radboudumc Centrum voor Mindfulness heb ik ruim 700 mensen getraind, mensen met burn-out, depressie, angst, kanker en lichamelijke klachten.

Opleiding Ineke Hospers

In 2014 heb ik de opleiding voor mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT) afgerond en een jaar daarna ook de opleiding voor compassietrainer. Als trainer MBSR en MBCT ben ik lid van de beroepsvereniging VMBN (categorie 1 trainer). Ik ben gecertificeerd trainer Voluit leven.